Till enkäten

Våg 5 av SOFIA-studien är i gång!

 

Klicka här för att komma till:

 

Webbenkäten – om du stöter på problem

OBS!! Vissa webbläsare är inte kompatibla med det webbsystem där enkäten finns. Det innebär bl.a. att om du backar till en tidigare fråga i enkäten kan du få problem med att gå vidare framåt igen. Vissa webbläsare stänger helt ner och ger ett felmeddelande om man klickar på Bakåt-knappen. Om detta händer kan du prova en annan webbläsare som fungerar bättre. Undvik Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Safari; dessa läsare har varit problematiska att använda vid test av enkäterna. Prova istället att använda Internet Explorer, Google Chrome eller Opera Browser som har fungerat bra vid tester. Dessa webbläsare finns att ladda ner gratis på internet om man inte redan har någon av dem installerad på sin dator.

Här finns länkar till sidor från vilka du kan installera webbläsarna kostnadsfritt:

Google Chrome

Internet Explorer 

Opera Browser

 

Frågor till barnen

Frågor till vårdnadshavarna

Frågor till lärarna

Frågor till rektorerna om skolan

Frågor till rektorerna om klasserna

 

Enkät till vårdnadshavare för utskrift

Klicka HÄR för att få en utskriftsvänlig version av enkäten. Frankerat svarskuvert finns i klasslärarens SOFIA-pärm. Du kan också höra av dig till sofiastudien@oru.se så skickar vi ett svarskuvert hem till dig.

 

 

Information till vårdnadshavare om presentkort

Har Du  inte fått ditt presentkort efter att du avslutade enkäten? Prova nedanstående åtgärder.

Om Du inte har fått ditt Superpresentkort efter att ha svarat på enkäten kan detta bero på olika saker. Till exempel så kan inställningar i ditt eget e-postkonto gällande spamfilter och skräppostfilter ställa till det. Detta uppstår särskilt vid användande av t.ex. hotmail och live-adresser då deras skräppostinkorgar har en automatisk tömning som sker med en viss tid emellan. Om Du inte har fått ditt presentkort kan du prova följande saker:

  • Var uppmärksam på att mail kan hamna i skräpposten.
  • Ändra inställningarna för inkommande e-post med Presentkorttorget.se som avsändare för att undvika att det fastnar i spam-filter. Detta man gör på följande vis för just hotmail och msn/live:

Hotmail eller MSN:

  1. Logga in på din mail.
  2. Klicka på inställningsknappen uppe till höger (det lilla kugghjulet).
  3. Välj ”Alternativ” i menyn
  4. Klicka på länken ”Betrodda och blockerade avsändare”.
  5. Klicka på ”Betrodda avsändare”.
  6. I fältet med ”Avsändare eller domän som markeras som betrodd” skriver du presentkorttorget.se
  7. Klicka på ”Lägg till i listan”.
  8. Stäng sidan.

Om du hittar ett brev från presentkorttorget.se i skräppostmappen kan du klicka på ”Ej skräppost” om du vill undvika att brev från samma källa hamnar i skräppostmappen igen.